Last Minute

CROAZIERA ALL INCLUSIVE BRIZELE MEDITERANEI 2014

Programul complet de croaziera include bilet de avion Bucuresti-Roma-Bucuresti,

Croaziera Italia ................................................................................

vezi detalii...
de la
549 €/pers
8 zile / 7nopti
Last Minute

Last Minute

LAST MINUTE ANTALYA, IULIE din Sibiu, Bucuresti, Timisoara, Cluj, Bacau

TAXE DE AEROPORT GRATUITE! LAST MINUTE ANTALYA in luna IULIE!

Avion Turcia ................................................................................

vezi detalii...
de la
277 €/pers
7 nopti/8 zile
Last Minute

Early Booking

City Break Roma 2014-2015 | Avion & cazare hotel 3 nopti

BELLA ITALIA! Minisejur in capitala Italiei cu plecari din Cluj, Bucuresti,

Avion Italia ................................................................................

vezi detalii...
de la
195 €/pers
4 zile/3 nopti
Early Booking

Oferte Speciale

HOTEL SLAVEY 4*, Nisipurile de Aur

EARLY BOOKING 2014, individual sau autocar din orasul tau, HOTEL SLAVEY 4*din

Individual Bulgaria ................................................................................

vezi detalii...
de la
29,5 €/pers/noapte
minim 3 nopti
Oferte Speciale

Oferte Speciale

HOTEL VICTORIA 3*, Mamaia

Complexul Hotelier Victoria se situeaza in apropierea orasului Constanta, la

Individual Romania ................................................................................

vezi detalii...
de la
413 lei/pers
minim 5 nopti
Oferte Speciale

Oferte Speciale

HOTEL PALAS 4*, Mamaia

HOTEL PALAS 4* situat la 30 m de plaja, iar Hotelul Pelican este situat la 50 m

Individual Romania ................................................................................

vezi detalii...
de la
449 lei/pers
minim 5 nopti
Oferte Speciale

Oferte Speciale

HOTEL MODERN 4*- al inclusive, Mamaia

HOTEL MODERN 4* situat în partea central nordica a statiunii, cu plaja larga,

Individual Romania ................................................................................

vezi detalii...
de la
466 lei/pers
minim 5 nopti
Oferte Speciale

Cauta

Continent:
Tara:
Oras:
Luna:
Tip pachet:

contract

NR

DATA

 

CONTRACT DE COMERCIALIZARE A PACHETULUI DE SERVICII TURISTICE

Părţile contractante:

S.C. HAPPY TRAVEL AGENCY S.R.L., cu sediul in SIBIU, STR. LUPENI, NR.8, tel/fax: 0269/222330, email: office@happy-travel.ro , cod fiscal 18956596, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J32/1202/2006, cont nr.RO 06RZBR 0000 0600 1150 2351 LEI, RO 85 RZBR 0000 0600 1150 2384 deschis la Banca RAIFFEISEN SUC TINERETULUI SIBIU, reprezentata prin Dna TOMA DANIELA, in calitate de Administrator, Licenta ctg.TOUROPERATOR cu nr.4247, numita AGENTIE REVANZATOARE, si

Turistul/ Reprezentantul persoanei juridice:

 

NUME TITULAR:

PRENUME :

TELEFON:

ADRESA:

C.I.

DATA PLECARE

PACHET:

DURATA: nopti

DESTINATIE:

TIP CAMERA:

TIP MASA:

TIP TRANSPORT :

PRET TOTAL:

AVANS: Euro

CHITANTA NR:

REST DE PLATA: Euro

DATA SCADENTA A PLATII:

NUME TURISTI:

OBSERVATII:

AGENT DE TURISM:II. Servicii contractate cf tabel

In cazul neconfirmarii serviciilor (cazare, transport, etc), agentia va oferi turistului o varianta alternativa, sau va returna integral avansul.

III. Drepturile şi obligaţiile Agenţiei

   1. În cazul în care Agenţia este nevoită să modifice una dintre prevederile esenţiale ale contractului sau sa anuleze calatoria, are obligaţia să informeze turistul cu cel puţin 15 zile înainte de data plecării.

   2. Agenţia poate să modifice preţul contractului, în sensul majorării sau micşorării, după caz, numai dacă modificarea are loc ca urmare a variaţiilor costurilor de transport, ale redevenţelor şi ale taxelor aferente serviciilor de aterizare, debarcare/îmbarcare în porturi şi aeroporturi şi ale taxelor de turist ori ale cursurilor de schimb valutar aferente pachetului de servicii turistice contractat.

   3. În cazul în care, după începerea călătoriei turistice, o parte importantă din serviciile turistice prevăzute în contract nu este realizată sau Agenţia constată că nu le va putea realiza, aceasta este obligată:

   a) să ofere turistului alternative corespunzătoare în vederea continuării călătoriei turistice fără majorarea preţului, respectiv serviciile turistice oferite să fie de aceeaşi calitate şi cantitate;

   b) să restituie turistului sumele ce reprezintă diferenţa dintre serviciile turistice achitate şi cele efectiv prestate în timpul călătoriei turistice;

   c) în cazul în care nu pot fi oferite turistului alternative corespunzătoare sau acesta nu le acceptă din motive întemeiate, să asigure fără costuri suplimentare transportul retur al turistului la locul de plecare ori în alt loc agreat de acesta şi, după caz, despăgubirea pentru serviciile neprestate.

   4. Agenţia este răspunzătoare pentru buna executare a obligaţiilor asumate prin contract, cu excepţia următoarelor cazuri:

   a) când neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor asumate prin contract se datorează turistului;

   b) când neîndeplinirea obligaţiilor se datorează unor cauze de forţă majoră sau unor împrejurări pe care nici Agenţia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (modificări de orar sau de itinerar, întârzieri în traficul mijloacelor de transport etc.).

c) cand neindeplinirea obligatiilor se datoreaza unui tert care nu are legatura cu furnizarea serviciilor prevazute in contract, iar cauzele care au determinat neindeplinirea obligatiilor au in caracter imprevizibil si inevitabil

   5. Agenţia are obligaţia să furnizeze în scris turistului, prin voucherul si biletele de transport inmanate la data achitarii integrale, următoarele informaţii:

   a) orarele, locurile escalelor şi legăturile, precum şi, după caz, locul ce urmează să fie ocupat de turist în fiecare dintre mijloacele de transport incluse în contract(mai putin avion);

   b) denumirea, sediul/adresa, numerele de telefon şi de fax ale reprezentanţei locale a organizatorului şi/sau a detailistului ori, în lipsa acesteia, un număr de apel de urgenţă care să îi permită contactarea organizatorului şi/sau a detailistului;

   c) pentru călătoriile minorilor neînsoţiţi de părinţi, informaţii care să permită părinţilor stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul cazării copilului.

d) posibilitatea încheierii unui contract de asigurare, care să acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistenţă care să acopere taxele de repatriere în caz de accidente, de boală sau deces, a unui contract de asigurare pentru bagaje,ori a unei asigurari storno.

   IV. Drepturile şi obligaţiile turistului

 1. În cazul în care turistul nu poate să participe la călătoria turistică, acesta poate să cesioneze contractul unei terţe persoane (cu exceptia rezervarilor « Early Booking ») care îndeplineşte toate condiţiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat, cu obligaţia de a anunţa în scris Agenţia cu cel puţin 5 zile înaintea datei de plecare. În acest caz Agenţia reziliază contractul cu turistul care cesionează contractul şi încheie un alt contract cu noul turist. Pentru călătoriile individuale, în cazul în care mijlocul de transport este avionul, transferul poate fi efectuat numai dacă există posibilitatea transferării locului de zbor. Turistul care cedează pachetul său de servicii, precum şi cesionarul sunt responsabili în mod solidar la plata preţului călătoriei şi a eventualelor costuri suplimentare apărute cu ocazia acestei cedări .

 2. In strainatate cazarea se face cel mai devreme incepand cu ora 14,00 a zilei de intrare şi se termină cel târziu la ora 12,00 a zilei de iesire. Aceasta regula se aplica indiferent de ora de sosire sau plecare la sau din hotel.

 3. În cazul în care preţurile stabilite în contract sunt majorate cu peste 10%, turistul poate rezilia contractul, având dreptul la rambursarea de către Agenţie a sumelor plătite.

3.1. Turistul este obligat să comunice Agenţiei, în termen de 5 zile calendaristice de la primirea înştiinţării prevăzute la cap. III pct. 1, hotărârea sa de a opta pentru:

  1. rezilierea contractului fără plata penalităţilor; sau

  2. acceptarea noilor condiţii ale contractului.

3.2. În cazul în care turistul reziliază contractul sau Agenţia anulează călătoria turistică înaintea datei de plecare, turistul are dreptul:

   1. să accepte la acelaşi preţ un alt pachet de servicii turistice de calitate echivalentă sau superioară, propus de Agenţie;

   2. să accepte un pachet de servicii turistice de calitate inferioară, propus de Agenţie, cu rambursarea imediată a diferenţei de preţ;

   3. să i se ramburseze imediat toate sumele achitate în virtutea contractului.

3.3. În toate cazurile menţionate turistul are dreptul să solicite Agenţiei şi o despăgubire pentru neîndeplinirea prevederilor contractului iniţial, cu excepţia cazurilor în care:

 1. anularea s-a făcut datorită nerealizării numărului minim de persoane menţionat în contract, iar Agenţia a informat în scris turistul cu cel puţin 15 zile calendaristice premergătoare datei plecării;

 2. anularea s-a datorat unui caz de forţă majoră (circumstanţe imprevizibile, independente de voinţa celui care le invocă şi ale căror consecinţe nu au putut fi evitate în ciuda oricăror eforturi depuse, în aceasta nefiind incluse suprarezervările, caz în care responsabilitatea revine companiei aeriene);

 3. anularea s-a făcut din vina turistului.

 1. Turistul are dreptul să rezilieze în orice moment, în tot sau în parte, contractul, iar în cazul în care rezilierea îi este imputabilă, este obligat să despăgubească Agenţia pentru prejudiciul creat acesteia, cu excepţia cazurilor de forţă majoră definite conform legii.

 2. Dacă turistul solicită schimbarea hotelului, structurii camerelor sau a oricărora dintre servicii, aceasta echivalează cu rezilierea contractului, cu aplicarea penalităţilor legale la momentul respectiv, şi încheierea unui nou contract.

 3. Turistul este obligat să achite la recepţia unităţii hoteliere taxa de staţiune, taxa de salubrizare, precum şi alte taxe locale, fără a putea pretinde despăgubiri sau returnarea sumelor de la Agenţie.

 4. Turistul este obligat să prezinte la recepţia unităţii hoteliere actele sale de identitate, precum şi documentul de călătorie eliberat (voucher, bilet de odihnă şi/sau de tratament), în vederea acordării serviciilor turistice.

   V. Renunţări, penalizări, despăgubiri

 1. În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenţiei taxa de rezervare si contravalorea tuturor cheltuielilor de rezervare si penalizări după cum urmează:

 1. 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

 2. 80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 16-30 de zile înainte de data plecării;

 3. 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia celor in care programul valorificat / confirmat are propriile reguli de achitare, anulare, penalizare. In acest caz se aplica regulile speciale ale fiecarui program in parte, astfel :

- pentru cursele charter - conditii speciale fiecarei destinatii, specificate in Programul Turistic si brosura (daca este cazul)

- pentru excursii - conditii speciale fiecarui program in parte, specificate in Programul Turistic;

- pentru rezervarile de turism individual, conditiile speciale ale fiecarui sistem de rezervari on - line , taxa de rezervare si contravalorea tuturor cheltuielilor de rezervare(ex.: Dertour , Amadeus - conditiile IATA , Schmetterling etc).

- pentru actiuni speciale (campionate sportive, evenimente culturale etc), conditiile specifice mentionate in programul Turistic furnizat si brosura (daca este cazul).

In cazul in care TURISTUL, decomanda pachetul de servicii din motive medicale, rambursarea c/val pachetului de servicii turistice se va face de catre compania de asigurare, si numai pe baza unei asigurari storno, pe care agentia o recomanda, incheiata la contractarea pachetului.

In cazul rezervarilor de tip “Early Booking”, penalizarea pentru anulare, modificare de sejur este de 100% din valoarea pachetului. In cazul unor modificari de nume, numar de persoane, tariful rezervarii va fi recalculat la suma intreaga, fara reducerea de Ealry Booking. 

 1. Pentru biletele de odihnă şi/sau de tratament cumpărate prin organizaţii sindicale, Agenţia va face restituiri numai în baza cererilor de renunţare contrasemnate şi ştampilate de reprezentantul organizaţiei sindicale.

 2. În cazul în care o ambasadă refuză să acorde viza de intrare pentru efectuarea pachetului de servicii, turistului i se vor reţine toate taxele achitate de Agenţie prestatorilor direcţi, precum şi cheltuielile de operare proprii acesteia.

 3. În cazul în care turistul care a intrat pe teritoriul statului în care se realizează pachetul de servicii turistice refuză să se mai întoarcă în România şi autorităţile din ţara respectivă fac cheltuieli de orice natură cu acesta, turistul respectiv are obligaţia de a suporta toate aceste cheltuieli.

 4. Penalizările echivalente cu preţul contractului se aplică şi în cazul în care turistul nu ajunge la timp la aeroport sau la locul de plecare/destinatie, dacă nu poate pleca în călătorie pentru că nu are actele în regulă sau dacă este întors de la graniţă de către poliţia de frontieră.

 5. Turistul trebuie să depună în scris cererea de renunţare la pachetul de servicii turistice, cu număr de înregistrare la Agenţia la care a achitat serviciile. În caz contrar, cererea de renunţare nu este luată în considerare.

 6. Agenţia va acorda despăgubiri în funcţie de gradul de nerespectare a obligaţiilor din contract.

   VI. Reclamaţii

 1. În cazul în care turistul este nemulţumit de serviciile turistice primite, acesta are obligaţia de a întocmi o sesizare în scris, clar şi explicit, cu privire la deficienţele constatate la faţa locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atât Agenţiei, cât şi prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului).

 2. Atât Agenţia, cât şi prestatorul de servicii turistice vor acţiona imediat pentru soluţionarea sesizării. În cazul în care sesizarea nu este soluţionată sau este soluţionată parţial, turistul va depune la sediul Agenţiei o reclamaţie în scris, în termen de maximum 5 zile calendaristice de la încheierea călătoriei, Agenţia urmând ca, în termen de 15 zile calendaristice, să comunice turistului despăgubirile care i se cuvin.

 3. Agentia nu poate fi raspunzatoare de modul de desfasurare a excursiilor optionale. Orice reclamatie sau despagubire referitoare la excursiile optionale se rezolva la fata locului intre turist si agentia organizatoare a excursiei.

   VII. AsigurăriTuristul Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de el în cazul insolvabilităţii sau falimentului Agenţiei la Societatea de Asigurare GERMAN ROMANIAN ASSURANCE S.A., ROMANIA, 031142 Bucuresti 4 - sector 3, Str. Emil G6rleanu nr.'1 1, Bl. AB, Ap.49, Tel. +40-2'1 -321 74 28, Fax +40-21-320 2O 16: E-mail: office@gerroma.ro prin poliţa de asigurare nr Seria lF-i Nr. 14AG / 04-06-2012.

    Facultativ, turistul are posibilitatea încheierii unui contract de asigurare, care să acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistenţă care să acopere taxele de repatriere în caz de accidente, de boală sau deces, ori a unui contract de asigurare pentru bagaje.

Condiţiile în care turistul va fi despăgubit de către societatea de asigurare sunt:

1. În cazul în care Agenţia nu efectuează repatrierea turistului, acesta are obligaţia de a anunţa imediat societatea de asigurare prin telefon, fax sau e-mail. În această situaţie societatea de asigurare nu are obligaţia de a achita imediat contravaloarea cheltuielilor de repatriere, ci de a o rambursa după întoarcerea turistului în România, în condiţiile poliţei de asigurare încheiate între Agenţie şi societatea de asigurare.

2. În cazul în care turistul solicită de la Agenţie contravaloarea sumelor achitate şi/sau a cheltuielilor de repatriere, acesta trebuie să trimită documentele justificative către Agenţie prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Turistul are obligaţia să păstreze fotocopii de pe respectivele documente justificative. Turistul poate solicita Agenţiei rambursarea sumelor achitate şi/sau a cheltuielilor de repatriere, în termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data încheierii derulării pachetului de servicii turistice sau de la data repatrierii.

3. Turistul are obligaţia de a notifica societăţii de asigurare, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în legătură cu solicitarea adresată Agenţiei privind rambursarea sumelor achitate şi/sau a cheltuielilor de repatriere, în termen de 5 (cinci) zile calendaristice de la data confirmării de primire prevăzute la cap. X pct. 2.

4. În cazul în care, în termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data confirmării de primire a documentelor justificative de către Agenţie, turistul nu a primit sumele solicitate de la aceasta, are loc evenimentul asigurat.

5. În termen de 10 (zece) zile calendaristice de la data producerii evenimentului asigurat, turistul are obligaţia de a transmite societăţii de asigurare, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, cererea de despăgubire însoţită de documentele justificative.

7. Despăgubirea nu poate depăşi suma achitată de turist în contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, precum şi sumele necesare repatrierii acestuia, cu respectarea prevederilor cap. IX pct. 2.

8. Din despăgubire se scade franşiza menţionată pe poliţa de asigurare.

9. Despăgubirea va fi plătită în termen de 30 (treizeci) de zile calendaristice de la data primirii de către societatea de asigurare a documentelor justificative de la turist.

10. În cazul în care după plata despăgubirii Agenţia plăteşte debitul către turist, acesta are obligaţia de a restitui asigurătorului despăgubirea primită, în termen de 5 (cinci) zile lucrătoare de la data primirii de la Agenţie a sumelor reprezentând debitul.

   VIII. Documentele contractului se constituie ca anexă la acesta şi sunt următoarele:

  1. voucherul, biletul de odihnă-tratament, biletul de excursie,bonul de comanda, după caz;

  2. programul turistic, în cazul acţiunilor turistice.

   IX. Dispoziţii finale

 1. Prezentul contract a fost încheiat în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

 2. Comercializarea pachetelor de servicii turistice se va face în conformitate cu prevederile prezentului contract şi cu respectarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 631/2001, cu modificările ulterioare.

 3. Contractul poate fi prezentat şi sub forma unui catalog, pliant sau alt înscris, dacă turistul este informat despre aceasta şi dacă documentul conţine informaţiile prevăzute de art.10 alin.(2) din O. G. nr. 107/99, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 631/01, cu modificările ulterioare.

      

Agenţia,

prin agent turism

Turist,

Am citi contractul si anexele si am primit un exemplar al acestora

DANIELA TOMA

Oferte speciale